Català Castellano

METODOLOGÍA

MODELO

ANTECEDENTES

PROYECTO


EMETIS és un projecte de promoció de la Salut Sexual i Reproductiva. Les nostres intervencions es centren en grups de joves i prioritzen la intervenció en grups amb un nivell elevat de diversitat cultural.

El tret més significatiu és que treballem utilitzant estratègies de comunicació basades en espectacles (Hip-Hop, màgia, Danses africanes i de Bollywood...)

Aquest projecte esta ubicat en l'àrea metropolitana de Barcelona. Habitualment es treballa també en altres zones de la província i en ocasions en altres zones de Catalunya i Espanya.

L'equip està format per diferents professionals barcelonins. És a dir catalans, senegalesos, colombians, marroquins, saharauis...

Aquest projecte es duu a terme a través de l'Associació ACAIR, un associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona.

El finançament del projecte es basa fonamentalment en les subvencions rebudes des de entitats públiques. Mitjançant aquestes subvencions es finança total o parcialment el cost de les intervencions que es realitzen. Es prioritza el finançament de las intervencions a entitats de la província de Barcelona que conten amb poc pressupost o en situacions on el perfil dels joves és d'especial interès per als objectius del projecte.

Per ampliar el nombre d'intervencions, en el cas que aquestes siguin promogudes per una entitat gran o por una administració local (Ajuntament, consell comarcal...) es demana que es facin càrrec del cost de l'actuació. Els municipis que pertanyin a la Diputació de Barcelona, poden demanar les intervencions a través del catàleg de la Diputació de Barcelona, que finançarà el 50% del cost.

Aquest projecte es va iniciar l'any 2000. Des de llavors s'han realitzat més de 200 intervencions en les què han participat uns 8000 joves.

Amb el suport:

Generalitat de Catalunya - Secretaria per a la Immigracio

Ajuntament de Barcelona

Diputació Barcelona

Sida

Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

Generalitat de Catalunya - Departament de Joventut


Algunes actuacions dins i fora de Catalunya:

Girona, Lleida, Madrid, Zaragoza, Ciudad Real, Logroño, València.

Alguns actes on hem participat:

Argentona, Badalona, Badia del Vallés, Barberà del Vallés, Begues, Cabrils, Caldes de Montbuí, Cambrils, Esparreguera, El Prat del Llobregat, Franqueses del Vallès, l'Ametlla del Vallés, Granollers, l'Hospitalet, La Llagosta, Mataró, Montcada i Reixac, Montgat, Odena, Palafolls, Reus, Ripollet, Rubí, Sant Adrià, Santa Coloma, Santa Perpètua de la Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Sarrià de Ter, Tàrrega, Terrassa, Tiana, Vacarisses, Vilafranca del Penedés, Vilassar

Algunes entitats amb qui hem col·laborat:

Fundació Pere Tarrés, Fundació Jaume Bofill, Associació de Senegalesos de Catalunya, Institut de Drets Humans de Catalunya, ETANE, Asociación EQUIS de lucha contra la Mutilaciones Genitales Femeninas, Ibn-Batuta, Àmbit Prevenció, ACAS - Girona, RAI (Recursos Animació Intercultural), CET 10, TEB, Ateneu popular St Roc, Artibarri, RADE, SSIM.